Background

Filistine Destek Verdiği Gerekçesiyle Nancy Fraser’a Almanya’dan Engelleme!

Filistin’e verdiği destek gerekçesiyle Köln Üniversitesi’ndeki bir senelik misafir öğretim üyeliği daveti iptal edilen Nancy Fraser’e Eleştirel Teori düşünürleri tarafından destek mesajı yollandı.

Yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Köln Üniversitesi Rektörü, Prof Nancy Fraser’ı bu yıl Köln’e davet edildiği Albertus Magnus Profesörlüğü görevinden almaya karar verdi. Buna gerekçe olarak da Kasım 2023’te 400’den fazla meslektaşı tarafından imzalanan “Filistin için Felsefe” bildirisini imzalamasını gösterdi. Nancy Fraser’ın davetinin iptal edilmesi, İsrail ve Filistin konusundaki kamuoyu ve akademik tartışmayı sınırlamak amacıyla, hükümet tarafından belirlenen sınırları bahane ederek, “sözde” tartışmalı pozisyonlara sahip bilim insanlarını tartışmadan dışlamak için bir girişim olarak görülebilir, kaldı ki Nancy Fraser’ın kendi çalışmaları veya planlanan etkinlikler İsrail ve Filistin çatışmasıyla ilgilenmemektedir bile. Bütün bu çerçeve düşünüldüğünde, bu girişim son derece tutarsızdır. Hükümsüzdür.” (Kritische Theorie in Berlin sitesinden çeviren Buket Yalçın)

Türkiyeli okurların,  %99 İçin Feminizm: Bir Manifesto (Nancy Fraser, Cinzia Arruzza, Tithi Bhattacharya), İhtiyaçlar Mücadelesi, Çatışan Feminizmler Felsefi Fikir Alışverişi gibi önemli yapıtlara katkılarıyla bildiği Nancy Fraser Amerikalı felsefeci, eleştirel teorisyen ve feministtir. Kimlik siyasetine yönelik eleştirileri ve adalet kavramı üzerine felsefi çalışmalarıyla tanınan Fraser, özellikle sosyal adalet ve neoliberal kapitalizm ilişkisi üzerine eleştirel çalışmalar yapmıştır. Fraser, üç ülkedeki dört üniversiteden fahri doktora derecesine sahiptir ve Amerikan Felsefe Derneği’nden Sosyal Felsefe alanında 2010 Alfred Schutz Ödülü’nü kazanmıştır.

Kadın Vardiyası – 2023
Bize Ulaşın: [email protected]

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Takipten Çık:

Takipten Çık Vazgeç

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation