Background

Her Okula Bir Cami Dönemi!

Evrensel Gazetesinden Eylem Nazlıer’in haberine göre, Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum” (ÇEDES) projesi kapsamında ilçedeki tüm okullara “okul-cami eşleştirme” başlıklı bir yazı gönderdi.

Konuya ilişkin Evrensel’e konuşan Eğitim Sen 1 No’lu Şube Sekreteri Murat Orhan, “İmam-hatip projeleri tutmadı şimdi de ellerindeki bütün okulları İmam-hatipleştirmeye çalışıyorlar. Biz buna karşı mücadele edeceğiz” dedi.

Mili Eğitim Bakanlığının Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzaladığı ÇEDES projesi kapsamında okullarda yürütülen etkinlikler giderek yaygınlaşıyor. Son olarak Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okullara gönderdiği yazıyla ilçede bulunan okulları camilerle eşleştirdi.

Eğitim Sen 1 No’lu Şube Sekreteri Murat Orhan ise şunu söyledi: “Daha önce farklı ilçelerde bazı okullardan öğrencilerin toplu halde camilere götürüldüğü, değerler eğitimi başlığıyla temizlik yaptırdığı bilgimiz var. Bu eşleştirmeler, benzer uygulamaların Bahçelievler ilçesindeki okullarda da hayata geçirileceği anlamını taşıyor. Onunla da kalmayıp eşleştirilen ‘görevlilerin’ okullara istediği gibi girip çıkmasının önünü açıyor. Formasyon sahibi olmayan kişilere çocuklarımızı emanet edemeyiz. Olası yanlış ifade ve uygulamalar büyük travmalara neden olabilir. Ders okulda ve öğretmenle işlenir, bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğini düşünüyoruz.”


Mart ayında katledilen kadınların %52’si evli oldukları erkekler tarafından öldürüldü!

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun, Mart Şubat 2024 Raporuna göre, 2024 Mart ayında erkekler tarafından 25 kadın öldürüldü. 21 kadının hangi bahane ile öldürüldüğü tespit edilemedi.

“Bu ay 25 kadın cinayeti işlenmiş, 21 kadın şüpheli bir şekilde ölü bulunmuştur. Öldürülen 25 kadından 3’ü boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak istemesi bahanesi ile, 1’i ekonomik bahanelerle öldürüldü. 21’inin ise hangi bahaneyle öldürüldüğü tespit edilemedi. 21 kadının hangi bahaneyle öldürüldüğünün tespit edilememesi, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin görünmez kılınmasının bir sonucudur. Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe; adil yargılama yapılmayıp şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ediyor.”

Kadınlar kimler tarafından öldürüldü?
Mart ayında öldürülen 25 kadının 13’ü evli olduğu erkek, 3’ü eskiden birlikte olduğu erkek, 2’si eskiden evli olduğu erkek, 2’si oğlu, 1’i babası, 1’i birlikte olduğu erkek, 1’i kardeşi, 1’i tanımadığı biri, 1’i daha önce kadını kaçıran erkek tarafından öldürülmüştür. Bu ay kadınların %52’si evli olduğu erkek tarafından öldürüldü.

Kadınlar en çok evlerinde öldürüldü!
Kadınların 17’si evinde, 6’sı sokakta, 1’i ıssız yerde, 1’i işyerinde öldürülmüştür. Bu ay öldürülen kadınların %68’i  evlerinde öldürüldü.

Kadınlar en çok ateşli silah ile öldürüldü!
Bu ay öldürülen kadınların 15’i ateşli silahlarla, 10’u kesici aletle öldürüldü. Bu ay öldürülen kadınların %60’ı ateşli silah ile öldürüldü.”


Ankara Büyükşehir Belediyesi Ücretsiz Ped Dağıtımına Başlıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi kadınlara “Ayda Bir Defa 1 Paket Hijyenik Ped”
desteği verecek. Her ay bir paket hijyenik pedinizi ücretsiz bir şekilde alabilirsiniz.

Hijyenik Ped Erişimi


Kadın Cinayetine Karşı Yunanistan Ayağa Kalktı!

Yunanistan’ın başkenti Atina’da bir kadının eski partnerinden koruma talep ettiği polis karakolunun önünde öldürülmesinin ardından Yunanistan Polisi (ELAS) ile muhafazakâr Yeni Demokrasi (YD) hükümeti eleştirilerin odağında.

Ana muhalefet partisi SYRIZA son gelişmelerle ilgili basın açıklamasında, “Yeni Demokrasi’nin söylemi, dayatmaya çalıştıkları ‘sessizlik yasası’dır. Hem Hükümet Sözcüsü Pavlos Marinakis hem de partinin diğer üyeleri büyük bir cüretle ‘polise yönelik eleştirilerin kadınları polise yaklaşmaktan caydırdığını’ iddia ediyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

Kyriaki Griva cinayeti vesilesiyle KKE’nin gençlik örgütü KNE tarafından Atina’nın ana caddelerinde kitlesel bir protesto yürüyüşü düzenlendi.

Gençlerden oluşan kalabalık bir grup “Öfke yaratan insanlık dışı sisteme, çürümüş ideallere tahammül yok”, “Kimse yalnız değil – halk koruma kalkanı olacak” ve “Çürümüş değerler, çürümüş idealler, sistemin ürettiği korkunç suçlar” sloganlarıyla sokaklarda yürüdü. İmerodromos isimli haber sitesinin haberine göre, KNE parlamento binasının önünde “O bizden biriydi, taksi aramıyordu, cinayetin sorumlusu devlet” pankartını açtı. (Gazete Duvar)


Ensar Vakfı Yöneticisi Dekan Olarak Atandı!

Karaman’da 45 çocuğun cinsel istismara maruz bırakılması ile gündeme gelen  Ensar Vakfı’nın eski yöneticilerinden Osman Raşit Işık, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı’na atandı. Karaman’da Ensar Vakfı’nın eski Muğla Şube Başkanı Osman Raşit Işık, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı’na atandı.

Cumhuriyet gazetesinden Aytunç Ürkmez’in haberine göre, Işık’ın lisans, tezli yüksek lisans ve doktora öğrenimlerini fen edebiyat fakültesi matematik bölümünde yapması dikkat çekti.

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, “AKP’nin bilimsellikten ve demokratiklikten uzak; akademik yetkinliğe ve liyakate değil, gerici dernek ve vakıfların isteklerine göre yaptığı atamalar; üniversitelerde yandaş kadrolaşma sonucunu doğurdu” dedi. (Cumhuriyet)

Kadın Vardiyası – 2023
Bize Ulaşın: [email protected]

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Takipten Çık:

Takipten Çık Vazgeç

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation